نماز اوج بندگی

نماز اوج بندگی

احادیث،احکام،خاطرات
نماز اوج بندگی

نماز اوج بندگی

احادیث،احکام،خاطرات

احکام نماز جمائت

اشتباه در تشخیص امام جماعت
سوال 173 : کسی که در حین نماز جماعت متوجه شده که امام جماعت شخص دیگری است غیر از آن کسی‌که نیّت داشته به او اقتداء کند، آیا نمازش صحیح می‌باشد؟
اگر شخص که الآن به او اقتداء کرده عادل نباشد ولی چیزی که عمداً یا سهواً نماز را باطل می‌کند پیش نیاید جماعتش باطل می‌شود ولی نمازش صحیح است، واگر عادل باشد هم نمازش صحیح است و هم جماعتش.
عدول از جماعت به فرادی
سوال 174 : آیا در میان نماز جماعت می‌توان نیت فرادی کرد؟
عدول از جماعت به فرادی در حال تشهد قبل از سلام امام در صورتی‌که از اول قصد عدول نداشته اشکال ندارد، و همچنین است قبل از تشهد در صورتی‌که معذور باشد و در غیر این دو صورت محل اشکال است چه از اول نیت عدول داشته باشد یا در اثناء قصد عدول کند. ولی اگر به وظیفة منفرد عمل کرده نمازش صحیح است و همچنین اگر بعد از گذشتن محل قرائت عدول کرده و از اول قصد انفراد نداشته نمازش از جهت ترک قرائت صحیح است.
نماز ظهر بعد اقامه نماز جمعه
سوال 444 : خواندن نماز ظهردر صورتی که خطبه ها را گوش نداده باشیم بعدازاقامه نمازجمعه چه حکمی دارد؟
در فرض اقامه نماز جمعه با شرائط خواندن نماز ظهر رجاءً اشکال ندارد. (استفتاء/11518) (منهاج 2/بعد م 668)
فضیلت جماعت مسافری که به غیر مسافر اقتداء نموده
سوال 445 : با توجه به مکروه بودن اقتدای مسافر به امام جماعت غیر مسافر، آیا فضیلت شرکت در نماز جماعت در حرم امام رضا (ع) بیشتر است یا خواندن نماز فرادی در حرم؟
شرکت در نماز جماعت با اجتماع شرائط جواز اقتداء افضل است. (استفتاء/10575) (منهاج 2/م 835)
نماز خواندن با امام جماعت غیر شیعه بدون تقیه
سوال 464 : آیا نماز خواندن با امام جماعتی که شیعه نیست در حرمین شریفین یا سایر بلاد اسلامی در صورتیکه تقیه نباشد، جایز است؟
نماز خواندن با آنها در صورتیکه تقیه نباشد صحیح نیست، ولی کار خلاف تقیّه هم نباید انجام داد. (استفتاء/12371) (منهاج 2/قبل از م 807 الثانی العداله)
بطلان وضوء امام جماعت
سوال 481 : اگر بعد از نماز جماعت معلوم شود که روی دست امام جماعت مانعی ازرسیدن آب به بدن بوده و وضوئش باطل می‌باشد تکلیف مأمومین چیست؟
در مفروض سؤال در صورتی که مأمومین کاری که نماز فرادی را اگرچه سهواً باطل می‌کند (مثل زیاد کردن رکوع) انجام نداده باشند، نماز آن‌ها فرادی شده و صحیح است. (استفتاء11272) (منهاج 2/م 809) (رساله/م 1429)
نیم خیز نشستن مأموم که یک رکعت دیر رسیده هنگام تشهد امام جماعت
سوال 498 : کسی که دیر به نماز جماعت می‌رسد و در رکعت دوم جماعت هنگام تشهد بصورت نیم خیز می‌نشیند آیادر رکعت چهارم جماعت لازم است در تشهد و سلام نماز بصورت نیم خیز بشیند یا می‌تواند بلافاصله پس از سجده دوم برخیزد و نماز خودش را ادامه دهد؟ آیا بصورت نیم خیز نشستن در رکعت دوم وجوب شرعی دارد؟
در صورتیکه قصد انفراد نکند، بنابر احتیاط واجب انگشتان دست و سینه پا را به زمین بگذارد و زانو ها را بلند نگه دارد و صبر کند تا امام سلام نماز را بگوید و بعد برخیزد و اگر در همان جا بخواهد قصد انفراد نماید مانعی ندارد ولی چنانچه از اول قصد انفراد داشته محل اشکال است. ودر رکعت دوم نباید قبل از تشهد امام برخیزد و احتیاط واجب است که به حالت نیم خیز که در بالا توضیح داده شد بنشیند. (استفتاء/10875) (منهاج2/م 823)
عدالت امام جماعت و راه اثبات آن
سوال 514 : در مورد عدالت امام جماعت آیا اطمینان به عدالت او شرط می باشد و اگر این چنین است راههای اثبات آن چه می باشد، و آیا تا وقتی که بی عدالتی از ایشان اثبات نشده می توان به ایشان اقتدا کرد؟
نشانه عدالت این استکه در ظاهر شخص خوبی باشد که اگر از اهل محل یا همسایگان او یا کسانی که با او معاشرت دارند حال او را بپرسند خوبی او را تصدیق نمایند و شخص نمی تواند نماز جماعت بخواند إلا با احراز عدالت به یقین یا شهادت دو نفر عادل و یا إخبار شخص ثقه با عدم ظن خلاف و یا وثوق و اطمینان حاصل از هر سببی و یا به حسن ظاهر به نحوی که بیان شد ، بنابراین نماز خواندن پشت سر مجهول الحال جایز نیست (استفتاء/3641) (منهاج 2/ بعدم 806)
خواندن تشهّد در حال تجافی
سوال 515 : آیا در نماز جماعت در حالت تجافی باید تشهد خوانده شود؟
خواندن تشهد در حالت تجافی مستحبّ است. (منهاج 2/م 823) (استفتاء/2585

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد