نماز اوج بندگی

نماز اوج بندگی

احادیث،احکام،خاطرات
نماز اوج بندگی

نماز اوج بندگی

احادیث،احکام،خاطرات

مسائل وقت

نیمه شب شرعی
سوال 108 : آیا نیمه شب شرعی بین غروب خورشید تا طلوع آفتاب است یا تا اذان صبح؟
نیمه شب، بنابر احتیاط واجب حدّ وسط بین غروب خورشید و طلوع فجر صادق (اذان صبح) می باشد.
زوال
سوال 109 : مراد از زوال چیست؟
نیمه روز را زوال می گویند، و روز از لحظه طلوع خورشید تا لحظه غروب آن به حساب می آید.
آخرین مهلت نماز عشاء
سوال 110 : وقت خواندن نماز عشاء تا چه زمانى است؟
آخر وقت نماز عشاء براى مختار نصف شب است، و اگر نخواند باید بنابر احتیاط واجب بعد از نیمه شب تا اذان صبح بدون نیت اداء و قضا آن را فوراً بجا آورد و اما براى مضطر به جهت خواب یا فراموشى تا طلوع فجر صادق امتداد دارد، و بنابر احتیاط واجب شب را از اول غروب تا اذان صبح حساب کند نه تا اول آفتاب. و بنابر این نصف شب مى شود نصف این زمان.
نیت نماز مغرب و عشاء بعد از نیمه شب
سوال 111 : اگر کسی نماز مغرب و عشاء را تا نیمه شب شرعی نخوانده آیا از نیمه شب تا اذان صبح به نیت اداء باید بخواند یا قضاء؟
در صورتی که اضطراراً نماز مغرب و عشاء را قبل از نیمه شب نخوانده مثل اینکه خوابش برده و یا فراموش کرده، تا اذان صبح به نیت اداء بخواند، ولی در صورتی که عمداً آن را به تأخیر انداخته بنابر احتیاط واجب باید فوراً به انجام آن مبادرت نموده و آن را بدون نیّت اداء و قضاء بخواند.
وقت فضیلت نماز صبح
سوال 112 : وقت فضیلت نماز صبح را بیان بفرمائید؟
وقت فضیلت نماز صبح از فجر صادق (اذان صبح) تا ظاهر شدن سرخی طرف مشرق است و در این وقت فضیلت، هرچه زودتر بخواند افضل است.
وقت فضیلت نماز مغرب و عشاء
سوال 113 : وقت فضیلت نماز مغرب و عشاء چیست؟
وقت فضیلت نماز مغرب از اول مغرب است تا هنگامیکه سرخی طرف مغرب (شفق) از بین برود و وقت فضیلت نماز عشاء از زمانی است که سرخی طرف مغرب (شفق) از بین برود تا زمان ثلث اول شب و تعجیل در وقت فضیلت، افضل است.
نماز قبل از وقت
سوال 114 : شخصى یقین داشته که وقت نماز رسیده است، یا از راه معتبر، دخول وقت براى او ثابت شده و نماز خوانده، بعد فهمیده که نمازش قبل از وقت بوده، آیا نماز او صحیح است؟
در فرض مذکور اگر تمام نمازش قبل از وقت بوده، نماز باطل بوده و اعاده آن واجب است، ولى اگر بداند در اثناء نماز او، وقت داخل شده، نماز او صحیح است اگرچه احتیاط مستحب آن است که نمازش را اعاده کند.
نماز مستحبی برای کسی که نماز قضای واجب به عهده دارد
سوال 115 : اگر کسی نماز قضای واجب به گردن دارد می تواند نماز مستحبی بخواند؟
در صورتی که وقت نماز قضای واجب تنگ نباشد می تواند نماز مستحبی بخواند.
اختلاف قبله با جهت ایستادن صف های نماز
سوال 442 : قبله‌ی مسجد محله‌ی ما نسبت به خیابانی که در آن قرار دارد حدود 15 درجه انحراف دارد، اما ساختمان شبستان مسجد موازی خیابان ساخته شده و عملاً نماز جماعت هم موازی خیابان برگزار می شود، یعنی 15 درجه با جهت واقعی قبله تفاوت دارد. بسیاری از ساکنین محله و نمازگزاران مسجد از این اختلاف جهت با خبر نیستند. و افراد مطلع برای اینکه صفهای نماز جماعت نسبت به ساختمان مسجد کج نباشد موازی دیوار روبرویی مسجد صفها را تنظیم می کنند.
مکانی که خانه‌ی کعبه در آن می باشد ، قبله است و باید رو به آن نماز خواند ولی کسی که دور است اگر طوری بایستد که عرفاً بگویند رو به قبله نماز می خواند کافیست و در مفروض سؤال در صورت 15 درجه انحراف از قبله ،عرفاً صدق رو به قبله نمی‌کند. (استفتاء/11865) (رساله /م 782) (منهاج 2/515)
افضلیّت اتصال نماز ظهر و عصر یا جدا خواندن آنها و هکذا نماز عشاء
سوال 511 : آیا نماز ظهر و عصر را با هم اول وقت بخوانیم بهتر است یا اینکه ظهر را در وقت فضیلت خود و عصر را در وقت فضیلتش و همچنین در نماز مغرب و عشاء؟
وقت فضیلت نماز ظهر از اول ظهر است تا وقتی سایه شاخص (چوب یا میله ای که به صورت مستقیم و عمود در زمین می‌کوبند) باندازه خود شاخص بشود و وقت فضیلت عصر نیز از همان اول ظهر بعد از اینکه مقداری وقت به اندازه زمان خواندن نماز ظهر، از اذان ظهر (اول وقت) بگذرد تا زمانیکه سایه شاخص باندازه دو برابر خودش بشود و وقت فضیلت مغرب از مغرب است تا برطرف شدن سرخی طرف مغرب که آن وقت اول وقت فضیلت عشاء است بنابراین نماز عصر را با فاصله از ظهر بخوانیم یا بلافاصله فرقی نمی‌کند ولی افضل آن است که نماز عصر را با نوافلش بلافاصله بعد از نماز ظهر بخوانیم و اما فضیلت نماز عشاء بعد از برطرف شدن سرخی طرف مغرب شروع می شود. (استفتاء/11133) (منهاج 2/ م 504)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد